Akte van overdracht auteursrecht (maker - eindgebruiker)

€ 49,76
In voorraad

Akte of overeenkomst gebruikt door makers om het auteursrecht over te dragen op de eindgebruiker, bijvoorbeeld als het werk bestaat uit een verpakking, logo (beeldmerk), huisstijl of website.

De wet vereist voor auteursrechtoverdracht een 'akte'. De overdracht moet dus schriftelijk gebeuren. Bij overdracht verliest* de oorspronkelijke auteursrechthebbende zijn/haar (exploitatie)auteursrecht en verkrijgt de andere partij die rechten. Soms is het praktischer de auteursrechten tegen een eenmalig eerlijke vergoeding over te dragen aan de eindgebruiker, dan om ze bij de maker te laten. Deze akte of overeenkomst (en toelichting) biedt daarvoor een basis en bevat ook bepalingen om de persoonlijkheidsrechten (zoals naamsvermelding) te regelen. Dit document is niet bedoeld voor gebruik tussen auteurs en uitgevers.
* Wil je dat niet, gebruik dan een licentie (toestemming).

• Naar in Nederland geldend recht
• Word-bestand, twee pagina's voor de overeenkomst, één pagina met toelichting
• Zelf de gemarkeerde vlakken invullen en aanvullen. Markeringen verwijderen.
• De overeenkomst printen en ondertekenen

Bij aanschaf krijg je een individueel recht voor het gebruik van deze voorbeeld- of model-overeenkomst. Je mag dit document niet delen met anderen, maar wel zelf een onbeperkt aantal keren gebruiken.

De digitale producten zijn tijdelijk niet beschikbaar via de web store. Excuses voor het ongemak. Neem contact op voor de aanschaf buiten de web store om.