Freelance
Freelance- of interim-jurist of paralegal inhuren? Privaatrecht of publiekrecht

Als bedrijf, kantoor of non-profitorganisatie heb je graag de talenten aan boord. Maar soms is er behoefte aan extra capaciteit, specifieke kennis, een andere invalshoek, incidentele versterking of een tussenoplossing bij onderbezetting of opschaling. Een tijdelijke freelance-jurist of paralegal kan uitkomst bieden. En dat kan eenvoudig, zonder tussenkomst van een intermediair!
    Legalance is flexibel inzetbaar, van kleine freelance-opdrachten - zoals literatuuronderzoek, jurisprudentieonderzoek, het uitwerken van stukken of het opstellen c.q. beoordelen van contracten - tot langdurige inhuur als interim-jurist voor de advocatuur, het notariaat, bedrijven en non-profitorganisaties. Opdrachten kunnen betreffen het bestuursrecht, erfgoedrecht (ook werelderfgoed), intellectueel eigendomsrecht, kunstrecht, mededingingsrecht, mensenrechten, omgevingsrecht, privaatrecht, privacy & ICT-recht en veterinair recht. Behalve hybride of op afstand kunnen de werkzaamheden inhouse plaatsvinden, met name in de regio Den Haag / Rotterdam (Spijkenisse) / Breda. Ook kan redelijk flexibel en groen buiten de Randstad worden gewerkt.
    Je maakt rechtstreeks met Legalance de (prijs)afspraken en de planning. De korte lijn bespaart je tijd en geld. De flexibele inzetbaarheid maakt maatwerk mogelijk. Er wordt op basis van gewerkte uren gedeclareerd. Zo zijn de kosten minimaal en de diensten betaalbaar voor bijna elke organisatie of zelfstandig werkend advocaat.
    De freelance- of interim-diensten als jurist of paralegal worden verricht vanuit ondernemerschap, met een volledig eigen bedrijfvoering. Sociale premies, belastingen, verzekeringen en scholingskosten komen voor rekening van Legalance en vakantiedagen, vakantiegeld, doorbetaling bij ziekte en andere (verborgen) personeelskosten zijn niet aan de orde. Bij beëindiging van de samenwerking heb je geen arbeidsrechtelijke verplichtingen, zoals een transitievergoeding of contractswijziging[1].
    Voor elke opdracht geldt: vertrouwelijkheid is vanzelfsprekend en de privacy van je relaties is een standaardwaarde. Indien een verklaring omtrent gedrag gewenst of vereist is, zal deze worden overgelegd.
    Het gemak van freelance, een collegiale klik en vertrouwen zijn een goede basis voor soms jarenlange samenwerking.

Neem gerust contact op voor meer informatie of nadere kennismaking.

[1] HR 21 februari 2020, ECLI:NL:HR:2020:283

Grachtenpand en fiets met informatie over diensten als interim / freelance jurist, regio Randstad, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Spijkenisse. Bestuursrecht, erfgoedrecht, IE, kunstrecht, mededingingsrecht, mensenrechten, omgevingsrecht, privaatrecht, privacy, vervoersrecht, veterinair recht.